Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana BCN Noire, còmic de gènere negre ambientat a Barcelona

5 abril 2019 Sense Comentaris

978846793064101_GBCN noire : [23 historietas de género negro ambientadas en la Ciudad Condal].- Barcelona : Norma, 2018.

El gènere negre visualment sempre funciona bé, si es tracta d’entrar per la vista té molts elements a favor: un cert morbo, sang, violència, tensió, intriga i un punt de sexe (les femme fatales, tot i que dir-ho pugui semblar masclista).BCN-Noire-illustr01-Pasqual-FerryZN

Podríem dir que el gènere és fotogènic, i també Barcelona ho és, i així tenim aquest còmic que combina ambdues coses, còmic de gènere negre amb històries que passen per carrers que podem identificar perfectament, o no podem perquè no cal per saber que som en un lloc concret i real. I en històries curtes amb diferents equips, un subgènere amb no gaire acceptació avui en dia. Tot i que les històries curtes van ser la base de la indústria en els anys del boom de les revistes ja fa un temps que han anat perdent protagonisme (com les revistes) en una indústria més enfocada als àlbums monogràfics o a les novel·les gràfiques, sense revistes aquestes històries pràcticament neixen mortes, el que és una pena. Hi ha talent de sobres en els artistes que apareixen aquí i que aconsegueixen teixir històries completes i contundents amb una limitació d’espai evident, són molts per nombrar-los tots, alguns són més coneguts i d’altres són pràcticament nous. Un còmic que resulta un entretingut “qui és qui” en el còmic fet a casa nostra que normalment acaba trobant un hàbitat més favorable nord enllà.

Gent com Enrique S. Abulí, o Andreu Martín, Marcos Prior, Sergi Puertas o Hernán Migoya;  dibuixants com Francis Portela, Sagar, Pastor, Lafebre… entre molts altres, tota una alineació de luxe per un còmic-llibre que no haurieu de deixar passar.

 

descarga

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.