Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: William Shakespeare (1a part)

3 febrer 2011 Sense Comentaris

William Shakespeare. Poeta  i dramaturg anglès nascut a Stratford on Avon, l’any 1564 i mort al 1616.Està considerat com el dramaturg i l’autor teatral més gran de tots els temps.Però en aquestes línies, no parlarem de les seves obres teatrals més populars sinó que ens aproparem a les seves obres poètiques, i en particular a la seva obra de poesia més important, Els Sonets.

De la seva infància direm que va cursar fins l’escola secundària, a partir d’ençà, la seva família va patir una difícil situació econòmica, i el jove William no va poder cursar estudis universitaris.Al voltant del 1588, va arribar a Londres, i als quatre anys va assolir cert prestigi com a dramaturg i actor teatral. La seva primera publicació va ser el poema Venus i Adonis (1593),li va seguir La violació de Lucrècia (1594). Aquestes dos publicacions de temàtica eròtica, van ser ben acollides en els escenaris literaris londinencs.Després vindrien els seus Sonets (editats el 1609), però escrits al llarg de la seva carrera literària.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.