Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana llegir…. Llámame Méndez

18 març 2019 Sense Comentaris

Llámame Méndez/Victoria González Torralba. Barcelona: Planeta, 2017

Després de la pèrdua de Francisco González Ledesma semblava que ja no hauria més llibres protagonitzats per inspector Ricardo Méndez, però afortunadament la seva filla ha volgut fer una preqüela protagonitzada per Méndez per homenatjar el seu pare. Victoria González Torralba va néixer a Barcelona l’any 1966. És llicenciada en Ciències de la Informació. Ha escrit en varies publicacions, principalment revistes femenines i de viatges. En l’actualitat treballa per a gabinets de comunicació i col·labora amb revistes culturals. Llámame Méndez és la seva primera novel·la.
En aquest llibre, Méndez és un jove que ha patit la pèrdua dels seus pares i viu amb Raimundo, antic mestre republicà, amb el qual discuteix molt, tot i que l’admira. Després de una nit de verbena, Méndez troba el cadàver de Rosalía, noia amb qui havia ballat poc temps abans a la muntanya de Montjuïc. Ella ha estat assassinada de forma salvatge. Després de l’interrogar-ho, el comissari Laureano Castañeda li demana ajut a canvi d’investigar l’assassinat.

L’acció del llibre es desenvolupa a la Barcelona de 1945 i concretament als districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Vallcarca i Sant Gervasi.
Finalment, us oferim un fragment on l’autora crea una trobada de Méndez amb el seu pare a la Biblioteca Central:

“-¿Nos conocemos?
-Creo que sí. Si no me equivoco, hemos coincidido en alguna de las matinales del Price.
Méndez asintió, estaba seguro de haber visto alguna que otra vez a aquel chaval que le recordava a Glenn Ford.
-¿Vives por aquí?
-En el Poble Sec, en la calle Tapioles.
Casi se le escapa una exclamación que hubiera perturbado el esmerado ensimismamiento del viejecito sentado unas sillas más allà.
-¿En Tapioles? Entonces vivimos muy cerca. Me asombra que no hayamos coincidido en más ocasiones.
-Tal vez sea porque he pasado largas temporades en Zaragoza, en casa de una tía, y cuando estoy aquí dedico casi todo mi tiempo a estudiar o a escribir.
-¿Escribir?, ¿y qué escribes?
-Estoy escribiendo una novel·la –contestó el otro con cierto reparo. Sabía que aquella era una actividad ingènua en un país ensombrecido por la dictadura.
Su respuesta impacto a Méndez, era la primera vez en su vida que conocía a alguien capaz de afrontar un reto así.”

portada_llamame-mendez_victoria-gonzalez-torralba_201612191158

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.