Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

Al margen: Etapa 0. Quarta part

5 maig 2009 Sense Comentaris

Abans de començar amb l’itinerari destaquem alguns dels temes més interessants de l’obra:

La mirada d’un estranger

El marge és la novel·la d’un estranger a la ciutat. D’un estranger que arriba amb la voluntat expressa de conèixer Barcelona. La seva condició d’estranger justifica la seva mirada exploratòria, la seva personal indagació. El lector avança amb Sigismond, s’atura quan ell ho fa, observa el que ell descriu i descobreix, li fa descobrir aspectes imperceptibles dels carrers, places o locals.

Per a un estranger, Barcelona és una ciutat de trànsit, mentre que per un autor català es una continuïtat i una residència. Els personatges de les novel·les estrangeres passen per Barcelona, mentre que pels autors catalans els seus personatges viuen a la ciutat.

Plaça Pieyre de Mandiargues

Plaça Pieyre de Mandiargues

Plaça Pieyre de Mandiargues i Jean Genet

Amb Pieyre de Mandiargues i Jean Genet l’ajuntament ha volgut retre homenatge als escriptors estrangers que van viure i inspirar-se en Barcelona.

“Dans le bars du Parallelo, Stilinato me présenta à ses copains.Aucun d’eux ne sembla remarquer que j’aimais les hommes tant le peuple du Barrio Chino contient des mariconas.”
Jean Genet. Journal du voleur ( Ed.Guillamard, 1949)

Plaça Jean Genet

Plaça Jean Genet

Demà començarem el nostre itinerari literari.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.