Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Novetat

En record de les nostres feministes lluitadores pels drets de les dones

9 març 2019 Sense Comentaris

9788423208067El llibre d’Albert BalcellsVuit feministes catalanes entre 1889 i 1976 (Rafael Dalmau, 2015) és un recull de perfils biografics de vuit dones catalanes d’ideologies i camps molt diversos, que van lluitar amb el seu exemple, la seva acció i amb els seus escrits per a millorar la situació social del gènere femení i que han obert camí cap a la igualtat de drets entre homes i dones. A través de la trajectòria vital i ideològica de vuit dones catalanes eminents com han estat Teresa Claramunt, Dolors Monserdà, Carme Karr, Francesca Bonnemaison, Paulina Pi de la Serra, Aurora Bertrana, Mercè Comaposada i Maria Aurèlia Capmany, aquest llibre segueix la història del feminisme al nostre país des de finals del segle xix fins a la Transició postfranquista del segle xx.

dones_palestra_opac

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.