Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Temps de rates

22 febrer 2019 Sense Comentaris

Temps de rates/Marc Moreno. Barcelona: La Magrana,2017

Marc Moreno és un periodista, escriptor i editor nascut a Barcelona l’any 1977. Gestiona l’editorial Llibres del delicte, especialitzada en el gènere negre. També ha col·laborat als suplements de La Vanguardia i la revista Lonely Planet. Com a novel·lista, ha escrit sis novel·les: Cabdills (2011), Independència d’interessos (2013), Els silencis dels pactes (2014), La reina de diamants, amb Lluís Llort, Sebastià Bennasar i Salvador Masip(2014), Contra l’aparador (2015) i la novel·la que us recomanem: Temps de rates (2017), novel·la amb la qual va guanyar el Premi Crims de Tinta l’any 2016.

El protagonista de la novel·la és Eloi, un jove que viu a la Verneda sense grans expectatives de futur. Un dia el seu veí Andreu li demana que li guardi una motxilla amb droga. L’Eloi decideix agafar-ne una part per divertir-se i presumir davant dels seus amics, però així crida l’atenció de la màfia de la droga local, que no vol competència i d’uns Mossos d’Esquadra corruptes. A partir d’aquí la vida d’Eloi esdevé un calvari.

La novel·la es desenvolupa al Districte de Sant Martí, especialment al barri de la Verneda i també hi ha alguna referència als Districtes de Ciutat Vella i L’Eixample.

Finalment, us oferim un petit fragment de la novel·la:

“Quan el Mentens arriba al parc, enfilem cap a casa de l’Eloi. Una tarda de dimarts a la Verneda no hi ha res més a fer que jugar unes partides a la Play o fumar un parell de porros a la plaça. Com que no tenim calés ni per comprar cinc euros de grifa, només ens queda l’opció de fer uns vicis al Fifa.

Passem per davant del Bar Juan, que porta un xinés molt ben parit que es diu Xuan, o Chang, o Yiang, o vés a saber tu com es diu realment. El cas és que ell li repeteix a tothom que es diu Juan. I el Bar Juan, que ven les cerveses a un euro i posa una tapa d’olivetes o patates fregides amb cada consumició, no té horaris i ha aconseguit tenir tots els aturats del barri com a clientela fixa. Gent que tampoc té horaris i que maten les hores entrant i sortint del bar”

Temps rates portada ok

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.