Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Nova edició del cicle Entre Versos a Horta-Guinardó

5 febrer 2019 Sense Comentaris

Demà comença -amb la visita de la poeta argentina María Negroni- la desena edició del cicle Entre Versos a Horta-Guinardó. El cicle comptarà amb la presència de poetes, editors i traductors de poesia, com ara Miquel Riera, Edgardo Dobry, Ester Andorrà, Miquel Català, o Alejandro Duque, entre altres.

Tot seguit compartim amb vosaltres la programació i el calendari del cicle, que es clourà el mes de maig amb un acte -encara per determinar- dintre del marc de la Setmana de Poesia de Barcelona.

….


Dimecres 6 de febrer de 2019, 19 h
PARLEM AMB…. MARIA NEGRONI
Amb María Negroni i Edgardo Dobry

L’argentina María Negroni (Rosario, 1951) és una de les veus més destacades i inclassificables de la poesia hispanoamericana actual. El recital poètic “La possessió de l’orfandat” inclou textos dels seus darrers llibres –Archivo Dickinson, Objeto Satie, Exilium– així com peces inèdites. L’acompanyarà el poeta i crític literari Edgardo Dobry.

En col·laboració amb Casa Amèrica Catalunya.


Divendres  1 de març de 2019, 19 h
PRESENTACIÓ DE LA LLUM DEL FAR, DE MIQUEL CATALÀ
Amb Miquel Català i Montse Pellicer

El poeta valencià Miquel Català, pseudònim literari de Miquel Llàtzer (Algemesí, 1961) torna a la biblioteca per presentar La llum del far (Neopàtria, 2017), un poemari on el realisme intimista present en la seva obra anterior conviu amb el compromís social. L’acompanyarà la poeta Montse Pellicer i Mateu.


Dijous 21 de març de 2019, 19 h
PARLEM AMB… MARCEL RIERA
Amb Marcel Riera i Ester Andorrà

No seràs un estrany, el darrer poemari de Marcel Riera (Badalona, 1956) és un homenatge al poeta exiliat Joseph Brodsky, i a Venècia, la ciutat on l’autor rus va voler que descansessin les seves cendres. La poesia de Riera esdevé un pont elegíac que preserva de l’oblit un món, una vida i una obra lligats a la seva tasca de traductor, de lector i de poeta.

En col·laboració amb l’editorial LaBreu.


Dijous 11 d’abril de 2019, 19 h
DESCOBRINT GUSTAVO DURÁN
Amb Jorge de Persia i Alejandro Duque Amusco

Músic, escriptor, militar, espia, diplomàtic… Gustavo Durán (Barcelona, 1906-Atenes, 1969) és el gran desconegut de la Generació del 27. Amic de García Lorca, Buñuel, Alberti, Hemingway o Malraux, Durán fou el primer en traduir al castellà els poemes de Kavafis. En el 50è aniversari de la seva mort, coneixerem la seva figura amb el musicòleg Jorge de Persia i el poeta i escriptor Alejandro Duque Amusco.

En col·laboració amb la revista El Ciervo.


Maig de 2019, 19 h (data pendent de confirmar)
BARCELONA POESIA 2019

El proper mes de maig tindrà lloc una nova edició de la Setmana de Poesia de Barcelona, que ofereix als lectors de la ciutat una representació actual i variada de la millor poesia catalana i mundial.
La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hi participarà novament amb l’elaboració de la guia de lectura de la Setmana i acollint un acte destacat de la programació oficial.


Totes les activitats tindran lloc a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.