Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novetat

Aquest mes llegim a… Sebastià Juan Arbó

11 febrer 2019 Sense Comentaris

El dimarts 12 de febrer a les 19 hores tindrà lloc la segona sessió del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina. En aquesta sessió comentarem el llibre Notes d’un estudiant que va morir boig de Sebastià Juan Arbó.

L’AUTOR

Sebastià Juan Arbó va néixer el 1902 a Sant Carles de la Ràpita. Els seus pares eren pagesos jornalers. Es va criar a Amposta on a més d’anar a l’escola a partir dels 12 anys va treballar d’escrivent en una oficina.Després de fer el Servei Militar a Barcelona, es va instal·lar allà, on va treballar com a periodista als diaris La Vanguardia i ABC i també a algunes editorials. Va treballar per la Secció de Cultura de la Generalitat. Després de la Guerra Civil va romandre a Catalunya i va deixar d’escriure fins el 1947, any en què va a publicar la seva obra mestra: “Tino Costa”. En 1950 es nomenat Fill Adoptiu d’Amposta després de guanyar varis premis literaris.Va morir l’any 1984 a Barcelona.

L’OBRA

Notes d’un estudiant que va morir boig és la segona novel·la de l’autor. Es tracta d’un conjunt de fragments on el protagonista, que és un estudiant mostra les seves angoixes i critiques envers la societat que l’ha tocat viure. Aquesta és una obra que el autor va canviar tant el text com el títol varies vegades.. Es va publicar per primer cop quan l’autor tenia 31 anys i la seva darrera versió la va fer quan tenia 79 anys. Va fer cinc edicions en català i dues en castellà. La primera edició portava com títol “Notes d’un estudiant que va morir boig” però també va portar per títol “Hores en blanc” i “L’hora negra”. El volum que ens ofereix l’editorial Club Editor és la versió de 1935.

Per acabar us desitgem una feliç lectura!

NotesEstudiantBoig

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.