Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. El cau del conill

8 febrer 2019 Sense Comentaris

El cau del conill/Cristian Segura. Barcelona: Destino, 2011

El cau del conill/Cristian Segura eBiblio

Cristian Segura és un periodista i escriptor nascut a Barcelona l’any 1978. Està graduat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull. Entre el 2003 i 2010 va exercir la seva professió a Berlín i a Pequín i ha col·labora en algunes revistes econòmiques internacionals.Ha escrit per diversos diaris com El País, El Mundo Deportivo, l’Avui i l’Ara i col·labora en Els Matins de Catalunya Ràdio. Ha publicat els llibres: El cau del conill (2011), que va guanyar el Premi Josep Pla 2011,Ciment armat(2013) ,amb Andrea Rodés Viaje al Ussuri. Tras los pasos de Dersu Urzala(2014) i finalment La sombra del ombú.Relato de un suicidio (2016)

El protagonista de la novel·la El cau del conill, Amadeu Conill és un empresari que es dedica a la comercialització de setrills al mercat asiàtic. La posició de l’empresa es complica com a conseqüència de la crisi de l’enciam, causada per un virus . Amadeu intentarà salvar el seu negoci. Per altra banda, Amadeu té desacords amb el seu fill Enric, que és la seva antítesi. El llibre vol reflectir amb sentit del humor la classe burgesa barcelonina

L’acció del llibre es desenvolupa principalment al Districte de Sarrià-Sant Gervasi i tot i que surten en major o menor mesura la resta de Districtes de Barcelona, en especial Ciutat Vella i Eixample.

Finalment, us oferim un petit fragment de la novel·la:

“Pensar a abandonar la tranquil·litat i l’ordre de la zona alta de Barcelona, on havia viscut des del seu naixement, li provocava atacs d’angoixa i tremolor a les mans. Estava assegut al volant del cotxe, el Mini que havia comprat l’any passat per a la seva muller, però nerviós com estava, va voler esperar-se una estona abans d’engegar el motor.Què dirà la gent si me’n vaig a viure a la Sagrada Família? La Margarita se n’anirà a viure a casa dels seus pares i després vindrà que em demanarà la separació, segur”. De l’edifici d’Esade en va sortir un grup d’estudiants i l’Amadeu, incòmode per si cridava l’atenció, va engegar el Mini i va marxar”

el-cau-del-conill_9788499306308

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.