Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Erasmus, orgasmus y otros problemas

18 gener 2019 Sense Comentaris

 

Erasmus, orgasmus y otros problemas/Carlo Padial. Barcelona: Libros del silencio, 2012

Carlo Padial és un dibuixant de còmics, escriptor, guionista i director de cinema nascut a Barcelona l’any 1977. Ha escrit 3 llibres: Dinero gratis, Erasmus, orgasmes y otros problemas y Doctor Portuondo: mis días de psicoanàlisis con un sabio desquiciado.
Erasmus, orgasmus y otros problemas és una novel·la coral protagonitzada per un grup de joves estudiants obsessionats amb el sexe que venen a Barcelona, els seus peculiars professors i altres personatges excèntrics. Així, coneixerem la història dels estudiants: Danny Kafka, que li agrada el sexe i la cultura hip-hop; l’andalusa Lourdes Dolores obsessionada amb l’artista Devendra Banhart; Karla Orgasmus, que està enamorada de la cultura espanyola i enganya al seu nuvi; Stefan, que li agrada la rauxa de Barcelona; i finalment, Isabelle, que treballa, estudia i té un fort poder de seducció. També hi ha la història dels professors Pablo Barbas, que perd de vista la realitat per culpa de la pornografia i Domingo, que aspira a la santedat. El retrat dels personatges acaba amb el fantasma d’Eugeni d’Ors i amb Damiàn, que odia a les estudiants estrangeres que espia perquè no li fan cas.
La novel·la es desenvolupa a Ciutat Vella, Eixample i Gràcia.
Finalment, us oferim un petit tast del llibre:

“Continúo muy contenta mi viaje, mi Erasmus, y mientras camino por las calles de Barcelona tengo la sensación de estar en el lugar adecuado en el momento justo. ¡Barcelona! Aquí todo parece conjurarse a tu favor. El clima, el ambiente pasional, las flores, los olores Fuertes provenientes de cualquier esquina, los tejanos apretados de pitillo (que aquí siguen siendo moda), y por último, pero no menos importante, el ambiente de ciudad marinera, punto de encuentro de extranjeros venidos de todas partes del mundo, y en especial de Europa, buscando subir y bajar la Rambla, y encontrar algo de carne que llevarse a la boca; turistas y estudiantes como yo, que venimos con ganas de fiesta y cultura. La cultura de la calle. Saber callejero, saber oscuro.”

Erasmus

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.