Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Les bessones de l’Eixample

11 gener 2019 Sense Comentaris

Les bessones de l’Eixample/ Núria Mundó. Lleida: Pagès, 2018

Núria Mundó va néixer a Barcelona el 1946. Després de treballar a l’ensenyament, l’any 2011 es matriculà a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Les bessones de l’Eixample és la seva primera novel·la que va guanyar el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2017.
La novel·la narra la història de dues germanes bessones que porten una vida molt diferent. Marta ha fet carrera universitària i està casada amb Lluís, un home més gran que ella. Ella s’esforça per tenir una bona relació amb Rosa, la seva germana, que està malalta, es vídua i no té estudis superiors. Per això, Rosa està gelosa de la Marta.
Els escenaris de la novel·la són el barri de l’Eixample, El Liceu, El Ateneu Barcelonés, la plaça Sant Jaume i Horta.
Finalment, compartim amb vosaltres un fragment de la novel·la:

“Va marxar cap a la casa d’un carrer d’un carrer de l’Eixample. Una casa modernista que s’havia fet construir l’avi patern aprofitant l’embranzida de les llançadores que fabricaven la tela per als soldats de la Primera Guerra Mundial. El portal era de ferro, poblat de fulles i i petits éssers fantàstics que, de petita, li havien fet volar la imaginació. Era tan pesant que durant molts anys l’hi havia obert el senyor Miquel, el porter, que es passava hores i hores a la vidriera, ara tancada xafardejant i pesant figues. Ara, l’hi va obrir un jove porter vestit de blau mentre s’apartava el mòbil de l’orella per dir-li que havia de pujar a peu; estaven fent una revisió tècnica de l’ascensor. Només li faltava aquesta, tan cansada que estava. Uns esglaons més, i ja arribava al calvari.”

BessonesEix

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.