Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Novetat

La BAB recomana… Ciutat princesa, de Marina Garcés

15 desembre 2018 Sense Comentaris
«La Barcelona a la qual m’agrada tornar és, en primer lloc, una ciutat a la qual no li agrada el poder. Una ciutat que sap que la millor sobirania és estar lluny dels que manen: reis, emperadors, potentats, financers, amos, patrons… Com més lluny millor»
Així parla al final del llibre Marina Garcésreivindicant el seu model de ciutat, molt allunyat del present i del passat més proper de Barcelona.
Garcés construeix un relat, que molts cops sembla gairebé un diari íntim, prenent com a punt de partida el desallotjament policial del cinema Princesa el 29 d’Octubre de 1996 i portant-nos fins el referèndum de l’1 d’Octubre del 2017. Sempre des de la seva pròpia experiència personal, però que acaba esdevenint col·lectiva, fa un  recull de molts dels moviments i iniciatives alternatives i de contrapoder que van sorgir durant aquestes dues dècades i les seves victòries i/o la repressió que van patir per part de l’Estat. Les propostes i experiències a nivell local i les seves connexions amb els moviments globals. Tot emmarcat en la voràgine de la Barcelona post-olímpica, la desenfrenada especulació immobiliaria i l’innegable retrocés de les llibertats individuals i col·lectives dels darrers temps. Molt interessant proposta d’una dona, filòsofa, professora i activista que, tot mirant enrrera per saber d’on venim, ens dona algunes claus de futur. Un futur realment incert a jutjar per l’encarnissada lluita per l’assalt al poder municipal que tot just ara s’inicia i on, a part dels partits tradicionals, apareixen per primer cop candidats neofeixistes i xenòfobs.

*Podeu reservar el llibre a les nostres Biblioteques. BONA LECTURA!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.