Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novetat

Quim Monzó. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2018

8 desembre 2018 Sense Comentaris

Els explicaré un conte. El conte va d’un escriptor, que sempre parla molt de pressa, a qui, un dia, li proposen de fer el protocol·lari discurs inicial de la Fira del Llibre de Frankfurt

Discurs de Quim Monzó a la Fira de Frankfurt 2007. Barcelona: Vilaweb, 2008

La figura de Quim Monzó (Barcelona, 1952), guardonat enguany amb el 50è Premi d’Honor de les Lletres Catalanesno deixa indiferent a ningú: tant els seus relats i contes com els seus articles són habitualment polèmics. Quim Monzó recull el testimoni d’escriptors com Pere Calders, Cortázar o Borges però construeix un imaginari propi on tot gira al voltant de lo quotidià, l’absurd, l’amor, la malaltia i el sexe, entre d’altres.

Quim Monzó és un creador nat de llenguatge. El podríem qualificar com un escriptor costumista: el seu estil és àgil, directe, sarcàstic, enginyós, desimbolt. I ha creat escola: la qual cosa que ha revitalitzat i modernitzat la literatura catalana” – Martí Domínguez, membre del jurat.

Algunes recomanacions ressenyades al Llegeix B@rcelona:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.