Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

En record de Robert Saladrigas

24 novembre 2018 Sense Comentaris

Aquesta tardor ens ha deixat Robert Saladrigas i Riera (Barcelona 1940-2018) escriptor, periodista i crític literari català, veí del barri de Sant Antoni, prestigiós pels seus articles literaris que publicava al suplement Cultura/s de La Vanguardia.

Entre els seus llibres més destacats us suggerim Boires (1970), que guanyà el premi Víctor CatalàMemorial de Claudi M. Broch (1986), guardonat amb el premi de la CríticaEl sol de la tarda (1992), premis Sant Jordi i Joan CreixellsLa llibreta groga (2004), premi Josep Pla; i La mar no està mai sola (1996), premi Carlemany.

Va treballar al diari Solidaridad Nacional i va col·laborar de forma regular amb El Correo Catalan, Destino, Tele-EstelCavall Fort, Tele-exprés, entre altres publicacions. Entre 1981 i 1993 dirigí les pàgines literàries de La Vanguardia. Va seguir escrivint fins a l’actualitat, amb una crítica setmanal de narrativa estrangera. El seu darrer article al Cultura/s fou el 17 d’octubre, dedicat a l’autora francesa Marie-Helène Lafon.

books-stack-of-three_318-45543Podeu demanar els seus llibres a les Biblioteques. La seva extensa obra literària en català s’ha traduït al castellà, al portuguès i al romanès. En el segûent tall del canal Escriptors TV de Vilaweb podeu mirar i escoltar Robert Saladrigas llegint un fragment de L’estiu de la pluja (Edicions 62, 2012).

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.