Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat

Autor del mes: Ignacio Vidal-Folch III

27 febrer 2011 Sense Comentaris

Acabem aquest cicle de l’autor amb el comentari d’una obra seva: Noche sobre noche publicada per editorial Destino, el 2009

Noche sobre noche és un recull de dotze contes escrit pel periodista i escriptor Ignacio Vidal-Folch. El llibre es situa a Berlin, Praga, Budapest o el País Basc i l’autor reflexiona sobre la condició humana. Comença amb un conte que especula que sobre el futur i com en aquest futur poden ser les relacions amb els morts, tema força conflictiu al present encara que ell ho mostra en un futur més hipotètic encara.
Diu l’autor:  “He querido hacer doce cuentos peregrinos como los doce cuentos de García Márquez y su libro del mismo nombre, porque están ambientados en distintos lugares y van dando muchas vueltas. Aunque éstos no tiene nada de magia y sí mucho de realismo e incluso hiperrealismo, y hasta de un costumbrismo que mira al futuro”. Vidal-Folch, es mou entre la novel•la i el conte i gaudeix amb el plaer de relatar. I encara que aquest llibre tracta de relats de ficción mai deixa d’expressar les seves reflexions a mode d’assaig.
Noche sobre noche reuneix contes de final obert, més a l’estil de Chejov que de Onetti. En paraules de l’autor: “Mi intención ha sido complacer y seducir al lector, buscar hechizarle. En los textos existe el humor y el erotismo; pero no es nada complaciente ni con la visión del mundo de hoy, ni con los usos y el tratamiento de los sentimientos que se hace hoy en día”.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.