Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Lectors, Novetat, Novetats bibliogràfiques, Poesia

Recomanacions de poesia: Gabriel Ferrater: Les dones i els dies

25 octubre 2018 Sense Comentaris

portada_les-dones-i-els-diesUs presentem una novetat bibliogràfica molt esperada a la nostra biblioteca, especialitzada en poesia. Es tracta de l’edició crítica de Les dones i els dies, del poeta Gabriel Ferrater (Reus, 1922 – Sant Cugat, 1972).

La primera edició de Les dones i els dies es va publicar el setembre del 1968. L’autor presentà el volum com una reimpressió, corregida, dels seus tres llibres anteriors; Da nueces pueris (1960), Menja’t una cama (1962) i Teoria dels cossos (1966).

Cinquanta anys després, Edicions 62 publica una complerta edició crítica de l’editor i poeta Jordi Cornudella que permet resseguir la història dels cent catorze poemes que componen Les dones i els dies. També permet llegir quatre poemes que els suplementen, conèixer els disset poemes que Ferrater va descartar, incloent-ne sis d’inèdits fins ara, i descobrir set poemes escrits en forma de carta o dedicatòria a amistats com J.V. Foix, Joaquim Molas i Jaime Gil de Biedma, i a exparelles com Helena Valentí.

És, per tant, una obra que recull tota la producció poètica de Gabriel Ferrater. L’editor Cornudella ha considerat que tots els lectors de poesia es devien aquesta edició de Les dones i els dies, que és «un llibre importantíssim en la història de la poesia catalana contemporània».

Al llibre podeu trobar poemes descartats de Les dones i els dies com el següent:

LA VIDA PERDURABLE
El vespre no diu res d’avui. Ja som
més aviat demà. Fa fred, com si
totes les coses fossin groc llimona.
Com qui va pel carrer, i porta un paquet,
i ja no té cap traça de memòria
que pugui obrir-li el record d’una vida
no aclaparada pel pes del paquet,
així les meves mans, mortes de tant
d’aguantar temps fet present abans d’hora,
no se m’aixequen per fer adeu. No hi ha
passat. Sí, també faig col·lecció
de dies, però els tinc tots repetits.
 

 Us convidem a llegir o redescobrir la poesia de Gabriel Ferrater en aquesta nova edició.

Les dones i els dies. Edició crítica de Jordi Cornudella. Barcelona: Edicions 62, 2018

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.