Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, General, Novetat, Poesia

Presentem: Poetas y poetas argentinos

11 octubre 2018 Sense Comentaris

El proper dimarts 16 d’octubre, a les 19h, es presenta a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda l’antologia Poemas y poetas argentinos, publicada per l’Embajada de la República Argentina. L’acte, organitzat per Casa Amèrica Catalunya i el consolat de la República Argentina, és una molt bona oportunitat per conèixer o retrobar veus de poetes com Luz Cassino, Ángel Leiva o Hugo Mujica, entre altres.

Aquesta antologia, que serà presentada per la poeta Ana Llurba (una de les autores antologades) i pel filòleg argentí Hernán Franzese, té característiques que la diferencien d’altres reculls que s’han publicat recentment (i que també us recomanarem tot seguit). En aquest cas, el criteri per seleccionar els autors està lligat a l’experiència dels Ciclos de Poesía Argentina organitzats per l’ambaixada argentina a Madrid: tots els autors han passat per la Casa América de Madrid i per la Casa del Lector-Matadero. El volum que es presenta dimarts recull precisament poemes d’autors que han participat en el cicle els darrers tres anys.

No podem estar-nos de recomanar-vos també dues antologies de poesia argentina contemporània que podeu trobar a la biblioteca, i que creiem complementen molt bé l’antologia que es presenta dimarts:

 

Antonio Tello y José Di Marco (eds.)

La doble sombra: poesía argentina contemporánea. 

Madrid: Vaso Roto,2014.

 

Dante Bertini (ed.)

Transatlánticos: poetas argentinos de/en Barcelona.

Barcelona: Consulado General de la República Argentina, 2011

 

A la biblioteca també podeu trabar el darrer poemari d’Ana Llurba (1980): Este es el momento exacto en que el tiempo empieza a correr (Sevilla: Isla de Siltolá, 2015), amb què va guanyar el I Premio de Poesía Joven Antonio Colinas.

Aquí en teniu un tast:

 

POEMAS Y POETAS ARGENTINOS

Dimarts 16 d’octubre, 19h
Sala d’actes de la Biblioteca  Guinardó_Mercè Rodoreda

Accés lliure

Organitza: Consulado General y Centro Promoción de la República Argentina en Barcelona i Casa Amèrica Catalunya
Aquest acte forma part del cicle Entre Versos a Horta-Guinardó

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.