Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Inici del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina amb sessió oberta amb Lluís Maria Todó

8 octubre 2018 Sense Comentaris

Encetem un nou cicle del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina el dimarts  9 d’octubre a les 19 hores a la Sala d’Actes de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé. Serà una sessió especial ja que gràcies al patronatge de Club Editor tindrem la sort de rebre en aquesta sessió al professor universitari, escriptor, crític literari i traductor Lluis Maria Todó, que ens parlarà de la seva novel·la Gramàtica dels noms propis. Es tracta d’un llibre autobiogràfic on l’autor ens conta la història de la seva família i la seva vida.

L’OBRA

EL PERIÒDICO DE CATALUNYA 19/9/2017

Lluís Maria Todó diu de si mateix que és un escriptor del jo. Però en el seu últim llibre, ‘Gramàtica dels noms propis’ (Club Editor), és més aviat un escriptor del nosaltres. Del nosaltres familiar i petitburgès dels seus primers anys, als barris de la Salut i la Bonanova, fins a l’emancipació, com a estudiant i conserge d’hotel, en terres franceses. Gràcies a la memòria del seu oncle, el pintor Paco Todó, ha reconstruït en els dos primers capítols el passat de les famílies paterna i materna, els Todó i els Vila. «Tot el que jo soc», en resum, va explicar a la presentació del llibre a la Setmana del Llibre en Català, que es repeteix aquest dijous a la Calders. Encara que, això sí, en el tercer capítol jaarriba «l’aparició estel·lar del petit jo que neix».

 

MARIA BOHIGAS A VILAWEB 2/9/2017

Lluís Maria Todó és un dels escriptors amb més personalitat i més ofici de les lletres contemporànies a Catalunya. Un d’aquells prosistes que identifiques a l’acte de tan inconfusible que és el to. Un observador i uncronista de la pròpia vida: això que ara se’n diu autoficció i abans se’ndeia literatura del jo, en què la imaginació és una manera decomprendre les coses que passen. Als anys noranta, els seuspersonatges eren homosexuals que es movien pel món gai barceloní.Vint anys després, Barcelona continua sent la princesa dels seus llibres:indispensable, adorable, bleda, inquietant, imprevisible del tot.L’enamorament no passa. El sentit de la justícia i del ridícul, tampoc: Todó és esmolat. Coneix a fons allò de què parla i ho fa sense embuts.

 

Us animem a que ens acompanyeu en una nova sèrie de lectures que farem al Club per conèixer la ciutat de Barcelona a través de les seves novel·les.

lluis-maria-todo

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.