Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novetat

Autor del mes: Josep Maria Espinàs

22 setembre 2018 Sense Comentaris

“Posar un full de  paper blanc a la màquina d’escriure és com parar-se una trampa un mateix. Hi he caigut uns quants milers de vegades”

Josep M. Espinàs

Josep Maria Espinàs a l’Ateneu, l’any 2008

Josep Maria Espinàs compta amb una llarga trajectòria que li ha servit per vitalitzar, com pocs ho han fet, la llengua i la cultura catalanes. Els seus més de 90 llibres (Combat de nit, El teu nom és Olga, Una vida articulada, El meu ofici, Temps afegit, Relacions particulars i uns quants Viatges a peu… entre d’altres) i milers i milers d’articles (porta 42 anys escrivint un article diari) l’han convertit en un dels autors més llegits a Catalunya. Espinàs ha escrit, ha cantant, ha fet publicitat, ràdio i televisió. És l’autor del Cant del Barça (a ell no li agrada que se’n digui “himne”, doncs és una paraula bel·licista). Aquesta obra ingent li ha valgut, a més, nombrosos reconeixements com la Creu de Sant Jordi, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.

Una de les seves obres més coneguda i estimada és la col·lecció d’escrits A peu per…  Aquesta sèrie són cròniques escrites literalment a peu, trepitjant el territori donant un contacte humà molt proper. Era acollit a les cases, per dormir, menjar i així conèixer de primera mà els costums i manera de viure dels llocs visitats.

Una vida i obra estimant la terra i la literatura. Podeu demanar els seus llibres a Biblioteca.

978-84-86491-38-3978-84-96735-15-6 9788495616098

978-84-96735-32-3

 

 

 

 

 

 

Podeu escoltar l’enregistrament de l’acte-homenatge que va tenir lloc el passat 25 de juny a l’Ateneu BarcelonèsEspinàs, home d’idees i paraules, ens explica la seva experiència vital i professional, acompanyat de Xavier Antich, filòsof,  Xavier Pla, crític literari i  Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.