Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Barcelona de Blanco, de Josep Maria Blanco Ibarz

7 setembre 2018 Sense Comentaris

blancoportada

Barcelona de Blanco / Josep Maria Blanco Ibarz.- Barcelona: Edicions B, 2017.

El dibuixant barceloní Josep Maria Blanco Ibarz recull en aquest llibre una col·lecció de làmines, estampes barcelonines d’indrets que tots coneixem, hi dona la seva particular mirada i combina el realisme dels elements arquitectònics amb llibertats humorístiques o surrealistes amb els personatges o l’acció narrada. A l’aeroport no aterren avions remolcats per globus apedaçats, per exemple, ni les obres exposades al MACBA van arribar en helicòpter ni el batmobile es passeja per Port Olímpic. Aquesta doble faceta és perfectament representativa de l’autor, pot dibuixar de manera realista i detallada quan cal, però la seva vena humorística sempre acaba sortint, va dibuixar molts anys a publicacions com el mític TBO (va ser el continuador de La familia Ulises), una tasca d’anys i anys en el món del còmic que li va valdre el gran premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona l’any 2016.

Aquest recull de dibuixos a una pàgina permeten fer-se una idea dels llocs més típics de Barcelona i més estimats pels barcelonins, tot de la mà de una ploma històrica del nostre còmic.

 

blancoboqueria-970x737

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.