Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Lectors, Novetat

El lector opina

2 setembre 2018 Sense Comentaris

Origen / Dan Brown. Columna Edicions, 2017. Traducció: Esther Roig Giménez

9788466423151Edmond Kirsch deixeble del professor Langdon, multimilionari i un ateu fervent, apassionat per la ciència i la tecnologia, té un important anunci que fer al món. En aquesta xerrada, que veuran milions de persones en directe via Internet, promet donar a conèixer la resposta a les preguntes d’on venim? I a on anem? Assegurant que amb la seva resposta destrossarà les bases de totes les religions que coneixem i canviarà la nostra manera de veure la ciència per sempre. Però un tràgic succés ocorre en aquesta xerrada que impedirà que el multimilionari doni aquesta anhelada resposta.

Com ja ens té acostumats en Dan Brown, en Robert Langdon, professor de simbologia i iconografia religiosa de la universitat de Harvard, anirà al Museu Guggenheim Bilbao per assistir al transcendental anunci del més brillant dels seus alumnes on començarà la història. Langdon esdevindrà l’heroi improvisat amb la complicitat d’una dona que tindrà un paper imprescindible en la història, a la recerca de la veritat.

L’acció tindrà lloc en un termini de vint i quatre hores emprenent una cursa contrarellotge per poder desxifrar el gran misteri. Els curts capítols són intercalats amb successos passats que ens contextualitzaran.

En aquesta obra Dan Brown no arrisca massa i segueix la mateixa pauta de les anteriors quatre aventures d’en Langdon, amb la diferència de que l’ambientació aquest cop transcorre a Espanya -concretament a Bilbao, Barcelona, ​​Madrid i Sevilla. Tenint un paper destacat la ciutat comtal i es fa molt curiós llegir sobre una societat que coneixem bé descrita des del punt de vista de l’autor, qui potser hauria pogut treure-li una mica més de joc donat els escenaris escollits.

Encara que podem trobar el ritme una mica lent al principi, les més de sis-centes pàgines es llegeixen perfectament essent una lectura amena i entretinguda que ens passejarà per indrets com el Monestir de Montserrat, la Casa Milà (la Pedrera), la Sagrada Família, el Museu Guggenheim Bilbao, el Palau Reial o la catedral de Sevilla.

Destacable també és l’aposta que fa pel Modernisme i l’Art Contemporani -que no és de bon grat del professor- així com el plantejament del què realment és art o bé la seva inquietant posada en escena de les noves tecnologies en les quals podem percebre un petit homenatge a obres de grans autors de Ciència Ficció del segle passat que avui en dia esdevenen en la nostra realitat quotidiana essent Barcelona una icona en si mateixa.

Si Origen aconsegueix donar resposta a les dues preguntes que han obsessionat a la humanitat des del principi dels temps és quelcom que només el lector podrà jutjar.

D’ON VENIM? ON ANEM?

©Mayte Duarte 2018

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.