Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Tres minutos de color

3 setembre 2018 Sense Comentaris

Tres minutos de color/Pere Cervantes. Barcelona: Alrevés, 2017

Pere Cervantes és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1971. Ha treballat com a policía i durant 3 anys va ser observador de pau de la ONU als Balcans. Colabora al programa de radio de la Cadena SER-Catalunya .Tres minutos de color és la seva tercera novel·la. Al marge de les novel·les, ha escrit els llibres Tranki pap@s i Internet negro, juntament amb Oliver Tauste.

La novel·la ens explica la història de Coque Crox, policia que només pot veure en blanc i negre i que vol investigar la desaparició d’un company ficat en trames tèrboles  en contra del criteri dels seus superiors; Oliver Edo, forense que és un company de pis de Coque; i Nadia Blasi, neurocirurgiana que després de parlar amb un pacient se sent atreta per les expèriencies properes a la mort. La vida d’aquests personatges canvia després d’un accident de cotxe.

La Barcelona en la que es desenvolupa la novel·la és  la de 1984, i els districtes on es desenvolupa l’acció són: Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc i en menor mesura es mencionen llocs dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Nou Barris i Sant Martí

Finalment, us oferim un petit tast de la novel·la:

“En los barrios a los que no llega ni siquiera el metro, Barcelona parece tener pactado con el ayuntamiento una especie de microclima. Quienes gozan desde sus terrazas de ls mejores panorámicas de la ciudad no sufren los efectos que el verano despacha contra el resto de barrios como el Raval, la Barceloneta o el propio Eixample, obstiandos en recopilar el mayor número de metros cuadrados de asfalto que el ser humano no necesita para vivir”

 

tresminutoscolorcerv

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.