Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Superheroes de barrio. Los vecinos del Pijoaparte

30 juliol 2018 Sense Comentaris

Superhéroes de barrio. Los vecinos del Pijoaparte /Varis autors. Barcelona: Lamomia, 2003

Superhéroes de barrio. Los vecinos del Pijoaparte és un llibre que agrupa cinc relats curts escrits per Mercedes Sánchez, Margarida Codina, Miquel Esquirol, David Castillo i Bru Rovira amb pròleg de Juan Pedregosa, que és la persona que va dirigir i idear el projecte. El nexe de totes les històries és el barri del Carmel, que de fet esdevé l’autèntic protagonista. Els relats ens expliquen com Carmen León emigra de Sevilla a Barcelona i la seva vida canvia en arribar al Carmel; el senyor Joan marxa del Poble Nou natal a Horta i es guanya la vida repartint gel pel Carmel; un home torna al Carmel per assistir al funeral d’un amic i rememora el seu passat; un grup d’amics especula sobre els orígens anarquistes d’un amic seu; i finalment, Juan Cruz arriba d’un poble de Jaén al Carmel i planta pins al barri.
Com ja hem mencionat, el protagonista principal del llibre és el Barri del Carmel, encara que també altres escenaris barcelonins de la novel·la tenen cabuda, especialment Horta i Gràcia.

Finalment, us oferim un petit tast del darrer conte “Juan Cruz, Plantapinos”:

“ (…)Sabíamos hasta hoy que el Carmel es un barrio que transformó la chabola en casa, levantó escuelas donde había sólo barracones, consiguió autobuses, bibliotecas, mandó al Pijoaparte a comerse la ciudad con una moto robada y en enseñó a los vecinos del Guinardó, donde yo nací, que la ciudad no terminaba en la plaza Sanllehí.”

 

SuperheroesBarrio

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.