Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, LLetres joves-HG, Poesia, Premis literaris

Lletres Joves H-G: SLAM POETRY una nova modalitat

24 juliol 2018 Sense Comentaris

Aquest any dins del concurs Lletres Joves, i dins l’especialitat de poesia de la nostra biblioteca, s’ha introduit una nova modalitat el Slam poetry, també anomenat Spoken word.

Que no sabeu de què va això? Doncs aquí mateix us oferim un exemple i us donem uns quants consells per a que pogueu començar a posar fil a l’agulla.

Els consells:

1. Fes una peça original, res de copiar d’internet. Si que pots mirar uns quants exemples al YouTube, però sols per saber de què va, has de deixar-te portar pels teus sentiments i les teves vivències per fer el TEU slam.

2. Controlar el temps. La interpretació de la peça ha de durar 3 minuts. Abans de gravar-ho practica el teu poema, cronometra’l i assegura’t que no superes el límit de temps.

3. Has d’escriure un poema per ser narrat. No oblideu que el slam va dirigit a un públic, en aquest cas el jurat, i  el missatge li hauria d’arribar a la primera. Llegiu-lo i feu-lo davant de familiars i amics abans de gravar-lo per veure si s’enten. Trieu bé el tema, el poema ha de ser clar i tenir missatge.

4. Ha de ser rítmic i apassionat. El vostre poema ha de tocar l’ànima del públic. COM s’interpreta el poema és tan important com el contingut, si no més!

L’exemple:

 Les bases les trobaràs en aquest enllaç:

https://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2018/04/25131540/lletres-joves18-bases-cat2.pdf

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.