Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Una heredera de Barcelona

22 juny 2018 Sense Comentaris

Una heredera de Barcelona/ Sergio Vila-Sanjuán. Barcelona: Destino,2010

Sergio Vila-Sanjuán és un escriptor i periodista nascut a Barcelona l’any 1957. És Llicenciat en Història. Ha treballat com a periodista cultural als diaris ja desapareguts El correo catalán i El Noticiero Universal i des de 1997 treballa a La Vanguardia, on actualment coordina el suplement Cultura/s. Ha escrit 3 novel·les: Una heredera de Barcelona (2010), Estaba en el aire (2013) amb la qual va guanyar el premi Nadal, i finalment, El informe Casabona (2017).
Una heredera de Barcelona és un llibre protagonitzat per Pablo Vilar, que és un advocat i periodista simpatitzant de la monarquia i que està enamorat d’Isabel Enrich, tot i que ella l’aprecia però no l’estima.Un dia rep la visita de l’artista Maria Nilo, que vol que la defensi en un cas en que va ser agredida per tres homes. El contacte amb la vedette li farà conèixer a Angel Lacalle, sindicalista anarquista que li farà veure altres realitats de Barcelona, al marge de la que coneix pel seu estatus social.
La novel·la descriu molt bé la societat barcelonina dels anys vint, anys caracteritzats per les desigualtats socials i el pistolerisme i arriba fins als inicis de la Guerra Civil Espanyola. Els escenaris de la novel·la són els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià, Gràcia i Sant Andreu.
Per acabar us oferim un fragment del llibre:

“ Y, tal vez, entre pocas personas, ya que en mi ciudad, y a pesar de su más de medio millón de habitantes, a ciertos efectos, “todo el mundo se conocía”. Quiero decir que, junto a lo anteriormente apuntado, Barcelona era también la ciudad de una elite de grandes familias -¿treinta, cuarenta, cincuenta?- intrincadamente relacionadas entre sí que pautaban la vida social, daban el tono de diversión elegante y, en voz baja, influían a los políticos y militares en su manejo del juego del poder.”

 

herederadeBcn

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.