Inici » Autor del mes, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Escriptura creativa, Ester Xargay, General, Poesia, Poeta del mes

Poeta del mes: Ester Xargay

7 juny 2018 Sense Comentaris

La poesia no sols es recull en poemaris i aquesta poeta n’és un exemple.

Ester Xargay Melero és una artista empordanesa molt completa, és poeta, vídeo-artista i agitadora cultural. També ha escrit alguna novel·la, algun llibre d’assaig i ha fet traduccions. Però, sobretot, és una peça clau del panorama poètic català ja que participa en moltes activitats i iniciatives culturals que hi tenen a veure.

Com a poeta és una autora trencadora que no sols escriu poemaris, si no que també conrea el gènere de l’acció poètica, la performance o el happening. Era col·laboradora habitual de Carles Hac Mor.

Aquesta llicenciada en Història d l’art, sol col·laborar, també, en diferents mitjans de comunicació, a tots nivells a la televisió (ja que també és realitzadora de vídeo) i a la premsa escrita (al Periòdico , l’Avui, Papers d’Art, Transversal, The Barcelona Review, Benzina…)

Darrerament, va realitzar entrevistes videogràfiques a autors catalans per a la Institució de les Lletres Catalanes, juntament amb Carles Hac Mor, Jordi Marrugat i Adolf Alcañiz.

Premis:

  • Premi de creació audiovisual de Navarra, 1999, per el CD-Rom Paraparèmies, desplaçaments, cosificacions…  amb Adolf Alcañiz, Carles Hac Mor i Barbara Held,
  • Premi Espais a la Crítica d’art, 2000, pels seus videopoemes

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.