Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Nuno Júdice i Barcelona Poesia 2018

10 maig 2018 Sense Comentaris

Avui comença Barcelona Poesia, l’esdeveniment literari que durant set dies fa de la nostra ciutat el lloc de trobada de lectors i poetes provinents de tot el món. Places, centres culturals, carrers i biblioteques de la ciutat són alguns dels escenaris on podreu experimentar la força de la paraula viva.

Com altres anys, la programació s’obre amb el lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals, i es clou al Palau de la Música, amb la 34a edició del Festival Internacional de Poesia de Barcelona. Del 10 al 16 de maig, tindreu ocasió d’escoltar Mircea Cărtărescu, Esther Tellermann, Bernardo Atxaga, Raúl Zurita, Maria Cabrera, Nuno Júdice o Benjamín Prado. No faltarà el moment per a recordar dues poetes inoblidables, Montserrat Abelló i Maria Mercè Marçal, i podreu escoltar i compartir la poesia que batega en la música de Maria del Mar Bonet, Martirio o Maria Arnal.

judice 300x275La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda acull un dels actes més destacats de la setmana: la visita de Nuno Júdice, una de les veus més rellevants de la poesia portuguesa actual.

A més de poeta, Júdice és assagista, novel·lista i traductor, i se’l considera mestre de les noves generacions de poetes portuguesos. L’acte serà presentat per Jordi Cerdà, i tindrà lloc a la sala d’actes de la biblioteca, dimarts 15 de maig, a les 19 h.

A més a més, com altres anys, la biblioteca ha elaborat la guia de lectura de la Setmana de Poesia. Es tracta d’una tria de llibres i discos disponibles a les Biblioteques de Barcelona, pensada perquè us acompanyi durant la Setmana i us faciliti la lectura de les descobertes que ben segur fareu aquests dies. No és una llista exhaustiva ni de les obres ni dels actes de la Setmana.

Consulteu la GUIA DE LECTURA a la web del Bibarnabloc.

Consulteu el PROGRAMA complet al web oficial de Barcelona Poesia.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.