Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novetat

Bel Olid, autora del mes

9 juny 2018 Sense Comentaris
bel_olid_santjordi_ateneu_2018

Bel Olid al jardí romàntic de l’Ateneu Barcelonès. Diada de Sant Jordi 2018

Triar ara i aquí, amb tu, amb vosaltres. I saber-la allà, vivint una altra vida amb una altra, triant un altre finestral, un altre ara. I omplir-me les retines de mimosa, que a la seva terra no n’hi ha, i és per això que trio aquesta vida, ara“.  Extracte de “Dilluns groc” dins és música viure (belolid, 18 gener 2016)

Intentar definir a Bel Olid (Mataró, 1977) amb una sola paraula és una tasca impossible, doncs la seva activitat literària i ciutadana és intensa i variada. Professionalment destaca la seva tasca com a traductora al català de llibres en anglès, francès, alemany, italià i castellà. Alterna també la docència de llengua i literatura amb la investigació sobre la literatura infantil i juvenil i la presidència de l’AELC des del 2015.

Com a escriptora ha conreat pràcticament tots els gèneres: conte, assaig, article d’opinió, narrativa i, darrerament, poesia. Com a ciutadana, és reconeguda pel seu compromís i activisme en la lluita feminista i l’alliberament sexual, així com la defensa de la llengua catalana, els drets dels refugiats i la consecució de la República Catalana.

Trobareu els seus llibres a les Biblioteques. Agafeu-los en préstec!

Més informació:

978847290872 978841691510 9788416367504 9788475883267

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.