Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Espai Barcelona, General, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… La vampira de Barcelona

4 maig 2018 187 views Sense Comentaris

Enriqueta Martí ha estat un personatge real, però la seva repercussió ha estan tan gran, que el seu cas ha estat tractat per quatre novel·les: Los diarios de Enriqueta Martí de Pierrot, El misterio de la calle Poniente de Fernando Gómez, La mala dona de Marc Pastor i El cielo bajo sus pies d’ Elsa Plaza, de les quals ja us vam parlar i que podeu recuperar en aquest enllaç. L’escriptor Jordi Corominas també va escriure el llibre Barcelona 1912: El caso Enriqueta Martí. El teatre i el cinema també han donat la seva versió del cas.
Miguel Ángel Parra (Barcelona, 1978), Iván Ledesma (Barcelona, 1977) i Jandro González (València, 1985) han decidit fer la seva versió del cas en el còmic La Vampira de Barcelona. La història comença amb el segrest de la nena Teresita Guitart. Posteriorment el guàrdia urbà José Asens aconsegueix alliberar la nena a casa d’Enriqueta Martí, i ella resta acusada del segrest. Tot fa pensar que també hi ha implicada gent de l’alta societat, però hi ha un robatori en casa d’Enriqueta i comencen a aparèixer proves que no s’havien trobat en un primer registre i desaparèixer unes altres, i tots aquests successos interfereixen en la investigació dels jutges.

Al còmic trobem un proleg de l’escriptora Clara Tahoces, una introducció de Fernando Gómez, un epileg de Marc Pastor, un discurs final de David G. Panadero i inclou El auca de la “secuestradora”.

978846792866201_g

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.