Inici » Autor del mes, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Poesia, Poeta del mes

Poeta del mes: Josep Carner

3 maig 2018 Sense Comentaris

Amb motiu de la nova edició del poemari Els fruits saborosos de Josep Carner, en una nova edició amb il·lustracions de Narcís Comadira, que l’Associació de Bibliòfils de Barcelona ha reeditat el passat mes d’abril, en una edició limitada de 200 exemplars, us faig cinc cèntims sobre aquest gran escriptor.

Josep Carner (Barcelona, 1884 – Brussel·les, 1970) , “el príncep dels poetes catalans”, escriptor capdavanter del Noucentisme, amb el seu llibre de poemes  Els fruits saborosos , que va reescriure fins a tres vegades. Carner va publicar el poemari per primera vegada el 1906, quan era “un noi jove, impetuós i atrevit”, explica l’especialista en l’obra del poeta i editor del volum, Jaume Coll. El 1928 Carner va rescatar i reescriure Els fruits saborosos amb una mirada “més calmada” i el 1957, quan l’escriptor, que passava de la setantena, va impulsar una tercera edició del llibre que ha quedat fixada com la definitiva.

Posteriorment a la primera edició d’aquest poemari, la seva obra va evolucionar cap al Postsimbolisme, amb obres com: Auques i ventalls, El cor quiet i Nabí.

També va ser traductor d’autors com: Charles Dickens, William Shakespeare, Mark Twain, Arnold Bennett, Alfred de Musset, Jean de La Fontaine, Daniel Defoe i Lewis Carroll, entre d’altres. Crea un nou estil de periodisme polític.

Durant la guerra civil espanyola es manté fidel a la República, en acabar la guerra es va exiliar i no va tornar a residir mai més a Catalunya.

Premis:

1910, és proclamat Mestre en Gai Saber en els Jocs Florals.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.