Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Naturalezas muertas

23 abril 2018 Sense Comentaris

Naturalezas muertas/Zidrou y Oriol

El Modernisme és un corrent de renovació artística que es va desenvolupar a Europa a finals del segle XIX i a principis del segle XX. A Catalunya es va desenvolupar principalment a l’àmbit de l’arquitectura, però també ho va fer als camps de l’escultura i de la pintura. En aquest darrer entorn destaquen pintors com Ramon Casas, Santiago Russinyol, Ricard Canals i altres, però al seu costat també hi ha haver pintors de talent que van caure en l’oblit.

El còmic que us recomanem avui segueix les passes d’un pintor, que tot i que no va existir en realitat, podria haver viscut aquesta època. La història comença quan el pintor Joaquim Mir explica a una jove model que ha possat per ell la història de Vidal Balaguer, un pintor amb talent, però també amb greus problemes econòmics que queda obsessionat per una model. El problema és que arriba un punt en què tot el que pinta, desapareix.

Els creadors de la història han estat Zidrou, guionista belga nascut a Anderlecht el 1962, però afincat a Espanya des de fa temps i Oriol Hernández, nascut a Terrassa el 1983, que ja van treballar junts en el còmic La piel del oso.

Naturalezas-muertas-portada

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.