Inici » Destacat, Monogràfics

La Biblioteca recomana …

25 gener 2011 Un Comentari

Veus

“La primera antologia d’escriptors catalans menors de 45 anys”

Contracoberta:

“Veus és un antologia que reuneix textos de quaranta-un autors que escriuen en llengua catalana i vénen d´una tradició comuna: la de Francesc Trabal, Caterina Albert, Mercè Rodoreda o Llorenç Villalonga. Però no està feta amb criteri acadèmic o vocació canònica, sinó que neix de la curiositat lectora de Lolita Bosch i de la seva voluntat d´observar de la vora una literatura que a vegades ens sembla poc visible i sovint és rebuda, fins i tot a casa nostra, amb estereotips literaris sense fonament. Així que Veus és, sobre tot, una invitació a fer una immersió insòlita i poc freqüent en la nova narrativa catalana. I és també el resultat d´un procés de recerca independent, meticulós, honest i molt gratificant.

Contes inèdits i publicats, fragments de novel·la, la prosa d’alguns poetes, escriptors inèdits, veus novíssimes, i d’altres que ja coneixem i admirem… és a dir: la possibilitat de descobrir una literatura enlluernadora i moderníssima en la qual trobarem una voluntat universal, arriscada i radicalment viva. Prop d’una cinquantena de textos d’autors menors de quaranta-cinc anys, amb referents, lectures, gustos i projectes literaris diferents, que Lolita Bosch ha volgut endreçar en un ordre inventat per tal de crear una narració comuna. Un recorregut atípic i original que travessa les veus, diverses, sòlides i personals, de la nostra narrativa contemporània.”

Una antologia que neix de la curiositat lectora de Lolita Bosch i de la seva voluntat de reivindicar una literatura poc visible i sovint maltractada pels prejudicis: la literatura que fan, a casa nostra, els escriptors de les generacions més joves.

Dels 41 autors que hi apereixen, trobem textos d’autors reconeguts com: Ferran Serés (“L’arbre sense tronc”o “La matèria primera”); Guillem Sala Lorda (“Imagina un carrer); Sánchez Piñol (“Pandora al Congo”); Jo Alexander (“L’hivernacle”); Garcia Tur (“Twistanschauung “); Jordi Puntí (“Maletes perdúdes”), Borja Baguña, Martí Monterde (“Poética del cafè”), Roc Casagran (“Camí d’Itaca”), Najat El Hachmi (“L’últim patriarca”), Joan Miquel Oliver, Joan Esculíes i un llarg etcètera.

L’antologia també inclou una petita biografia, sobre els gustos i les aficions i de cada escriptor.

Veus de la nova narrativa catalana demostra la qualitat dels joves escriptors que pujen amb molta força i que en alguns casos ja són autors més que consagrats.

Articles i opinions …

Reflexió d’una lectora a  BALEARWEB

Article de Carles Jeli a El PAÍS

Reunió dels autors al 3cat24.cat

Àudio de l’autora a Catalunya Ràdio

Article de Ramon Erra a VilaWeb

Lolita Bosch parla de ‘Veus de la nova narrativa catalana’ en un video a Youtube

Veiem i escoltem Lolita Bosch al programa de TV3,  Ànima

One Comment »

  • Òscar Carreño said:

    El proper 17 de febrer a les 19.00 h a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, en el marc del programa Parlem amb…, Lolita Bosch parlarà amb Marc Pastor i Víctor Garcia Tur sobre l’antologia.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.