Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana… Cómo destruir ángeles

7 gener 2011 Sense Comentaris

Cómo destruir ángeles/ Sergi Puertas. Barcelona:Cahoba, 2008

Sergi Puertas a l’obra Cómo destruir ángeles fa una crítica ferotge a la família, que és definida com a CEPSE, acrònim de Comando Suïcida de Perpetuació de l’Espècie. I és que a la  família tipus de classe mitjana de l’obra trobarem: un pare autoritari i contable en atur que orienta la seva frustració envers la resta de la família , una mare pusil·lànime que es deixa portar pels desitjos del pare i dos fills que volen escapar del entorn familiar opressiu.

La novel·la comença amb el protagonista, Arturo Alameda, a punt de fer el seu primer salt com a instructor des d’un avió i mentrestant fa un repàs a les seves vivències arran de la mort de la seva mare i la desaparició del seu pare i les difícils relacions amb la resta d’amics, coneguts i  família.

El llibre es divideix en quatre parts, però no es tracta d’una novel·la lineal, sinó que contínuament hi ha salts en el temps, cosa que de vegades provoca una certa confusió en la història, especialment al principi. Crida l’atenció que abans d’avançar o retrocedir en el temps utilitza els signes d’un reproductor audiovisual i que de vegades hi hagi apel·lacions del autor als lectors.

La Barcelona que ens ensenya la novel·la es centra en els barris de Sants, Eixample, Sarrià i el tanatori de Sancho d’Avila. Altres escenaris secundaris són la India, Roma i el poble palentí de Villamuriel de Cerrato.

Es tracta d’una interessant novel·la tragicòmica de protagonistes perdedors, insatisfets i desorientats, en la qual Puertas utilitza un estil políticament incorrecte mitjançant una prosa amb grans dosis d’ironia i d’amargura per retratar les hipocresies socials i misèries personals, especialment en l’àmbit familiar.

PUERTAS, Sergi. Cómo destruir ángeles. [Barcelona]: Cahoba, 2008. 294 pàgines. ISBN 9788498320695.

Biblioteques on trobareu aquest llibre.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.