Inici » Antonina Canyelles, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia, Poeta del mes

Autor del mes: Antonina Canyelles

3 abril 2018 Sense Comentaris

Ja que Antonina Canyelles ha publicat aquest any un nou poemari, Les banyes del croissant a l’editorial Lapislàtzuli, recordarem qui és aquesta autora.

Antonina Canyelles és una poeta mallorquina a qui li agrada escriure poemes combatius, irònics, amb doble lectura, però al mateix temps estan dotats de musicalitat, segons ella els seus poemes tenen ritme.

Va créixer en una família feliç, però de molt jove es va quedar orfe. Per causes de salut va haver de guardar repòs 3 anys i és quan va agafar gust per la literatura. Quan es va recuperar va obrir una llibreria d’antiquari amb l’editor Lleonard Muntaner. Més endavant es va dedicar a l’ensenyament, per acabar tenint un antiquari.

Mai va perdre l’afició a escriure, però el reconeixement no li arriba fins a la publicació de la seva antologia Putes i consentits: antologia poètica.

Des d’aleshores ha participat en diversos festivals i recitals de poesia. L’any 2015, el grup La rabera eclèctica realitza una adaptació teatral de l’obra  Putes i consentit. I el 2017 l’escullen com autora del primer número de foto-poesia Panoptik on vint-i-un fotògrafs il·lustren poemes seus.

Premis:

  • 1979 premi Marià Aguiló per la seva primera obra, Quadern de conseqüències

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.