Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Efemèrides, General, Monogràfics, Novetat

Any Pompeu Fabra a l’Ateneu

14 abril 2018 Sense Comentaris

Pompeu Fabra a Port de la Selva, l’any 1933. Arxiu Carles Varela i Burch

La Generalitat de Catalunya dedica l’any 2018 a la figura de l’il·lustre lingüista i gramàtic català Pompeu Fabra, pels 150 anys de la seva naixença i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa.

En el marc d’aquesta efemèride, l’Ateneu Barcelonès ha preparat un acte obert a la ciutadania en record del que fou President de l’entitat durant els anys 1924-1926.

Dimecres, 18 d’abril a les 18:30h al pati de carruatges inauguració de l’exposició Pompeu Fabra, el lingüista modern. Tot seguit a les 19h., a la sala d’actes de l’Ateneu, xerrada amb Jordi Ginebra, professor de Filologia Catalana (URV) i comissari de l’Any FabraJordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès, i Joan Safont, ponent de la secció de Llengua i Literatura.

Us recomanem algunes lectures per apropar-vos al context i a la figura de Pompeu Fabra.

A la Biblioteca trobareu biografies i estudis de la seva vida i obra.

Podeu ampliar informació llegint l’article “Deu llibres (i alguna sorpresa) per a saber qui era Pompeu Fabra” de Jordi Badia i Pujol al suplement cultura-llibres de Vilaweb, així com aquest editorial del diari Ara.

any pompeu fabra ateneu barcelonès 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.