Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. La Barcelona italiana

23 març 2018 Sense Comentaris

La Barcelona italiana/Josep Montoya. Valls: Cossetània; Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2016

Itàlia és un país que crida l’atenció per la seva cultura, la seva gastronomia i la simpatia dels seus habitants. Hi ha lligams entre Barcelona i Itàlia que són evidents com per exemple la història comuna a l’època de l’antiga Roma, relacions i lluites comercials o matrimonis entre reis i nobles, però també hi ha altres vincles que no ho són tant com que van ser els italians els que van portar a Barcelona els primers cafès o l’estada de Giacomo Casanova a Barcelona.

    Josep Montoya, Llicenciat en Dret i Diplomat en Turisme Cultural i Interpretació Ambiental i del Patrimoni ha deixat constància de la influència del país transalpí mitjançant el llibre La Barcelona Italiana. Així l’autor ens planteja una sèrie de rutes per Barcelona per aprofundir en pinzellades que posen de relleu els punts de contacte entre Barcelona i Itàlia en quant a història, art, ensenyament, emprenedors, literatura, esports i gastronomia.

 

LaBCNitaliana_small_small

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.