Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: El dia del client, de Daniel O’Hara

2 març 2018 Sense Comentaris

9788497870894El dia del client / Daniel O’Hara.- Barcelona: Empúries, 2005.

Daniel O’Hara va ser finalista del premi Just Manuel Casero (a les seva edició XXIVa) amb aquesta obra. Aquí coneixerem el món dels actors que intenten obrir-se camí, per una banda, i per l’altra el món gay de les saunes de Barcelona, dos móns que de tant en tant poden coincidir. Un llibre curt, escrit ràpid, a paràgrafs que ens van portant per les reflexions i les vivències del protagonista, Aquesta persona, pels càstings i per les trobades que té amb altres gays que sempre saben que els dilluns i els dimecres són el dia del client a la sauna Condal de Barcelona. No és pas el primer llibre en retratar el món gay d’avui en dia però sí és un dels que ho fa sense cap mena de prejudici, de manera més festiva que no pas reivindicativa, per això els retrats que fa d’altres membres de la comunitat gay poden ser força inclements.

Aquesta persona està farta de ser marieta; menysprea la seva sexualitat. Mai no hauria pensat que arribaria a ser homòfoba envers ella mateixa. Pensa que si fa disset anys hagués fet cas als de casa i hagués estudiat dret, ara exerciria d’advocat, calçaria Sebago, tindria una dona bufona, conduiria un monovolum carregat de fills, estiuejaria a Puigcerdà i seria autènticament feliç.

Aquesta persona es dirigeix als platós Wilson de Gràcia. Hi fan un càsting en què busquen un pare modern per a l’anunci d’una assegurança. algú simpaticot, formal i, sobretot, actor, perquè ara pretenen que la gent guapa també sàpiga d’interpretació. Aquesta persona hi va per acontentar els de l’agència i assegurar-se així les feinetes fixes que van sortint, és a dir, simples figuracions a publicitat, TV movies i algun llargmetratge esporàdic.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.