Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, General, Poesia

Marc Granell i el Dia Mundial de la Poesia

20 febrer 2018 Sense Comentaris

Recentment l’Institució de les Lletres Catalanes ha fet públic el poema i l’autor que protagonitzaran a casa nostra la celebració del Dia Mundial de la Poesia, que té lloc cada 21 de març des que la Unesco va promoure aquesta iniciativa.

Enguany la persona escollida per a escriure un poema ad hoc ha estat el poeta i traductor valencià Marc Granell (L’Horta, 1953). Granell ha guanyat nombrosos premis, com ara l’Andrés Estellés dels Premis Octubre (1976), l’Ausiàs March (1979), el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (els anys 1991, 1992 i 2016), i el  Joan Roís de Corella a la trajectòria literària (2017).

La seva obra està present a les biblioteques publiques de la ciutat (cliqueu aquí per veure’n els títols), i molt especialment a les àrees infantils, atès que Granell és un dels autors més destacats de poesia per a nens en llengua catalana.

A continuació compartim amb vosaltres “La poesia”, el poema escrit amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, i també un parell de vídeos perquè conegueu millor la seva obra.

 

 

Entrevista a Marc Granell per la Fundació pel Llibre i la Lectura (2011)

 

Homenatge a Marc Granell als Dilluns de Poesia de l’Arts Santa Mònica (2016):

 

 

La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb una trobada molt especial:

DIMECRES 21 DE MARÇ DE 2018, 19 h
UN LLEGAT VIU: EL PREMI FRANCESC GARRIGA
Amb Maria Isern i Guillem Gavaldà, guanyadors del premi

El maig de 2016 les editorials AdiA, Cafè Central i LaBreu van crear el Premi Francesc Garriga, en homenatge a l’amic i poeta traspassat el febrer d’aquell any. Aviat s’hi afegiria Edicions del Buc. El premi, adreçat a poetes inèdits, va per la tercera edició, i ha estat guanyat fins ara per Guillem Gavaldà i Maria Isern. Ens trobarem amb els autors i editors protagonistes d’aquesta iniciativa per conèixer de prop la seva poesia tot recordant la figura i el llegat de Francesc Garriga.
En col·laboració amb AdiA, Buc, Cafè Central i LaBreu.

 …

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.