Inici » Activitats, Destacat, Poesia

Cicle de poesia:De pensament, paraula i obra.Margarita Ballester

30 desembre 2010 Sense Comentaris

El passat 16 de desembre vam convidar a la biblioteca a Margarita Ballester, dins el cicle estable de poesia “ De Pensament, Paraula i Obra”, organitzat pel Districte Horta Guinardó i la Biblioteca Mercè Rodoreda.

La poeta nascuda a Barcelona el 1942 resideix a Menorca desde fa 10 anys i la seva poesia  està impregnada d’aquests aires menorquins i la seva calma i tendresa es transmeten en cadascun dels seus versos. Poeta i professora d’Història, va estudiar Filosofia i Lletres a Barcelona. El seu primer llibre, L’infant i la mort (1989) va ser mereixedor del premi Rosa Leveroni, més endavant va rebre els Jocs Florals de Barcelona-Viola d’Or i Argent, per l’obra Com un autor inexpert a l’escenari (1994). L’any 2004, va ser guardonada amb el premi Josep Maria Llompart de poesia per l’obra Entre dues espases.

Durant l’acte, que va ser  conduït per Clara Comas, Margarita Ballester ens parlà del territori poètic de la seva infantesa, on en tardes de diumenge, de manera espontània, el seu pare recitava versos de l’Iliada de memòria, o la seva àvia explicava rondalles mallorquines.  I és gràcies a aquest descobriment en edat escolar dels clàssics a través de les lectures familiars que Ballester començà a estimar la literatura.

La nostra convidada va començar a escriure tard, i la seva obra no és molt extensa;  no ha tingut mai pressa per publicar ni ha sentit gaire (o gens) la proverbial vanitat del poeta. De moment, la seva obra es redueix a tres títols.

Margarita Ballester ens recità poemes de tots els seus poemaris i així vam poder gaudir d’una íntima vetllada poètica a la biblioteca.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.