Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… José García

19 febrer 2018 Sense Comentaris

Jordi Corominas és un escriptor, crític literari i agent cultural. És fundador de Loopoesia. Colabora amb Leer, El Diario, El Confidencial i Radio 3. Ha publicat en català les novel·les Una dona que sap jugar amb els peus i Colors, i en castellà José García i El último libro de la vieja Europa.
José García comprèn cinc històries: un home anomenat José García passeja pels carrers de Gràcia mentre el Barça juga una final a París, un home anomenat José García després de la mort del seu pare viatja a Italia durant el segrest i assassinat d’Aldo Moro, Catalina Jaén és una noia que es troba amb que han informat a la dona del seu amant xilè la seva relació, Jaime és un noi homosexual que treballa a una fruiteria i està enamorat d’un futbolista del Europa i finalment, Crisóstomo és un noi que pateix afonia i que marxa d’un poble a Gràcia per viure amb una prostituta.
Les històries es desenvolupen principalment al barri de Gràcia, tot i que també tenen un cert protagonisme l’Eixample, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí.
Finalment, acabem amb un petit fragment del llibre:

“Sant Joan de la Virreina. Su iglesia favorita del barrio. Adoraba caminar con lentitud por Torrijos, saboreaba cada caricia al suelo pese a la idea de uniformidad estética del pavimento, gris en gran parte de Gracia para adaptarlo a la superficie de las plazas duras, clones olímpicos esparcidos a lo largo y ancho de Barcelona, siempre compactas con el color más desapasionado ocupando un espacio plano. No hay plazas irregulares. ¿Y si al final toda la superficie de Barcelona es igual y la ciudad de Barcelona se convierte en una pista de patinaje sin patines? Sonrió para sus adentros, esquivó la aglomeración de la cola cinéfila del Verdi Park, agudizó su visión periférica para comprobar si divisaba amigos en el bar Salambó y alcanzó la Virreina, donde un grupo musical situado a ambos lados de la fuente con la estatua de Ruth tocaba ritmos de fiesta mayor.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.