Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes:Enric Casasses (1a part)

11 gener 2011 Sense Comentaris

Poeta  i traductor nascut a Barcelona el 1951. Com a escriptor Enric Casasses ha cultivat diversos gèneres literaris, com són l’assaig, la narrativa, i el periodisme. Es dedica també a realitzar recitals i muntatges poètic-musicals sobre la seva obra, portant la poesia fora dels llibres.

Els seus primers llibres daten de principis dels 70, i amb el temps ha anat assolint cert reconeixement dins el panorama poètic català.

Les seves creacions es poden considerar originals i transgressores on la quotidianitat i l’insòlit es donen la mà. En la seva obra destaquen influències literàries diverses tan diferents com la poesia medieval, el surrealisme, la poesia popular,el vers lliure, passant per la música pop,rock i poetes com Jacint Verdaguer, Joan Maragall o Joan Brossa.

El 1973 publica el seu primer llibre, La bragueta encallada. Des de llavors continua escrivint, però no és fins al 1991 que publica per segona vegada l’obra La cosa aquella, premiada amb el premi Crítica Serra d’Or al 1992.El 1994 l’obra No hi érem rep el premi de la Crítica de de poesia catalana.A partir d’aleshores publica regularment i compta amb una producció extensa.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.