Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Entre Versos a Horta-Guinardó, 8a edició

25 gener 2018 Un Comentari

Aquests dies estem enllestint el programa de la vuitena edició cicle Entre versos a Horta-Guinardó i ja us podem fer un avançament dels autors i convidats que passaran per la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda entre els mesos de febrer i maig. Com veureu, però, no podem avançar el contingut de l’activitat organitzada en el marc de la Setmana de la Poesia. És un secret.

Volem agrair especialment la disponibilitat dels autors i el treball de les editorials perquè aquestes trobades a biblioteques siguin possibles.

Aquí teniu el programa:

edna st vincent 110x110Dijous 22 de febrer de 2018, 19 h
L’AMOR NO HO ÉS TOT: LA POESIA D’EDNA ST. VINCENT MILLAY
Amb Marcel Riera i Àlex Susanna

La recent publicació de l’antologia L’amor no ho és tot (Quaderns Crema, 2017)  ens ha permès descobrir la veu singular i heterodoxa d’una poeta nord-americana encara poc coneguda a casa nostra. Ens acostarem a l’obra moderna i genuïna d’Edna St. Vincent Millay (1892-1950) de la mà del seu traductor, el poeta Marcel Riera, i del professor i poeta  Àlex Susanna.

En col·laboració amb Quaderns Crema.

 

garriga 110x110Dimecres 21 de març de 2018, 19 h
UN LLEGAT VIU: EL PREMI FRANCESC GARRIGA 
Amb Maria Isern i Guillem Gavaldà, guanyadors del premi

El maig de 2016 les editorials AdiA, Cafè Central i LaBreu van crear el Premi Francesc Garriga, en homenatge a l’amic i poeta traspassat el febrer d’aquell any. El premi, adreçat a poetes inèdits, va per la tercera edició, i ha estat guanyat fins ara per Guillem Gavaldà i Maria Isern. Ens trobarem amb els autors i editors protagonistes d’aquesta iniciativa per conèixer de prop la seva poesia tot recordant la figura i el llegat de Francesc Garriga.

En col·laboració amb AdiA, Cafè Central i LaBreu.

 

Dijous 12 d’abril de 2018, 19 h
PARLEM AMB MARIA CABRERA
Amb Maria Cabrera i Albert Lladó

De la poesia de Maria Cabrera s’ha dit que és depurada i magnètica, i també que és tota una experiència escoltar-la recitada per ella. Tindrem ocasió de fer-ho i de conèixer la seva relació amb la poesia en conversa amb el periodista i escriptor Albert Lladó.

Maria Cabrera és autora dels poemaris Jonàs (Premi Amadeu Oller 2004), La matinada clara i La ciutat cansada (Premi Carles Riba 2016). També és integrant del grup El pèsol feréstec.

 

setmana poesia110x110Dimarts 15 de maig de 2018, 19 h
BARCELONA POESIA 2018

El proper mes de maig tindrà lloc una nova edició de la Setmana de la Poesia de Barcelona, que ofereix als lectors de la ciutat una representació actual i variada de la millor poesia catalana i mundial.

La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hi participarà novament amb l’elaboració de la guia de lectura de la Setmana i acollint un acte destacat de la programació oficial.

 

Entre versos és el nou lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.