Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Les mans del Drac

2 febrer 2018 Sense Comentaris

Les mans del drac / Sebastiá Bennasar. Barcelona: Audiomol, 2014 Ebiblio

Sebastià Bennasar és un periodista, escriptor, traductor i agitador cultural nascut a Palma l’any 1976. Ha treballat als diaris Baleares i Balears i actualment col·labora amb Vilaweb. Va estudiar Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra i és master en Història del mòn a la mateixa universitat. Ha publicat una trentena de llibres de tots els generes literaris, excepte teatre. Dirigeix la revista Bearn i el festival Tiana Negra. És vocal de  de drets lingüístics del PEN-Català i gestiona els continguts del festival Gràcia llegeix.

Les mans del Drac és una novel·la negra breu publicada l’any 2014. La diada de Sant Jordi coincideix amb el Diumenge de Pasqua i durant aquests dies Barcelona pateix una sèrie d’assassinats d’escriptors, estranys rituals que realitza una secta que vol ressuscitar l’Anticrist i l’atac d’un grup d’extrema dreta contra els turistes que hi ha a la Sagrada Família. L’assassí d’escriptors es posa en contacte amb un periodista i aquest tractarà d’ajudar a la sergent dels Mossos d’Esquadra Mireia Pla per resoldre el cas, mentre les autoritats estan més interessades en resoldre l’atac contra els turistes i l’Església en resoldre les accions de la secta.

La novel·la es desenvolupa principalment a Ciutat Vella i Eixample, però també hi ha mencions als districtes de Gràcia, Sants, Sarrià, Sant Martí i Les Corts.

Finalment, us oferim un petit fragment del llibre:

“Per a en Joan Miquel que el diumenge de Pasqua coincidís amb Sant Jordi també era una tocada de collons. Ell volia una ciutat tranquil·la, buida, deserta. Cada dia pregava que arribàs una nova pesta negra que delmàs la població de Barcelona i provocàs un abandó massiu dels carrers del seu barri, sempre superpoblat i de cada vegada més incomprensible per a ell. Imaginar-se que a l’endemà hi hauria de sumar la gentada de les Rambles el posava d’ una mala lluna terrible. Va pensar que s’hauria d’atrinxerar a casa i que si a la filla de la veïna se li ocorria tornar a posar reggaeton a qualsevol hora del dia agafaria la destral que tenia a casa de quan el seu tiet feia de bomber, esbotzaria la porta i destrossaria tots els aparells musicals. I ja ho aclaririen a comissaria si fes falta.”

 

9788494106439

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.