Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca el Carmel Juan Marsé recomana Twistanschauung, de Víctor García Tur

19 gener 2018 Sense Comentaris

twistanschauung_9788497874304Twistanschauung / Víctor García Tur.- Barcelona: Empúries, 2009.

Twistanschauung / Víctor García Tur eBiblio

Aquest llibre de títol original va guanyar el Premi Documenta l’any 2008, tota un carta de presentació pel seu autor, en Víctor García Tur.

Un recull de contes incontestable, original, fresc i descarat, i també atrevit. Fa servir fotografies per bastir un conte llarg o una nouvelle, el segon del recull Elspuntsvermells.doc un relat que no és únicament un conte allargassat, és tota una declaració d’intencions, un relat quotidià en el que sembla que l’únic conflicte del protagonista són els punts vermells que li apareixen pel cos sense motiu aparent, però això és el que sembla, o l’excusa, i acaba sent el menys important.

Però on l’autor fa una demostració d’habilitat que ens obliga treure’ns el barret són els contes Les 7 diferències, Antena, Las 7 diferencias, Antena. Una combinació de ciència-ficció i costumisme bilingüe escrit en els dos idiomes. Reverència i volta d’honor al camp. Com diu la contraportada aquests són contes sobre l’amor, els aquaris, l’autoestop, les banyes, el bilingüisme, els bolets, el càncer, la ci-fi, les connexions, certes desaparicions, els enigmes, la família, la fotografia, els funerals, els gats, la gelosia, l’heteronorma, la identitat, els lleons, les lletres, les lupes, Mart, el muzak, els ocells, la parella, els peixos, la percepció, les premonicions, la publicitat, les radiacions, la realitat, la reproducció, les ruptures, les sincronies, els sudokus, la televisió, els testicles, els tigres, la vagina i els vincles.

La carrera de García Tur seguiria amb alguns contes publicats en recull i la seva novel·la Els ocells, però aquí es va presentar i es va donar a conèixer, i tots els que el vam llegir vam tenir clar que convenia no perdre’l de vista.

Tinc una mania pel que fa al meu penis: després de pixar no arrenco un quadrat de paper de vàter, sinó que m’apropo a la pica per a netejar-me’l amb aigua de l’aixeta. Sense sabó.

Fa dos mesos aquest hàbit em va permetre descobrir una anomalia a la pell dels collons. Acabava de superar una grip amb febre i, per si de cas, havia fet bondat un dia més, quedant-me a casa passant feina a l’ordinador. Si vaig revisar els testicles, en el moment de netejar-me, va ser perquè els veia pansits a causa de la baixada de defenses. Sobre el mirall hi tinc un fluorescent que vaig encendre tan bon punt vaig sospitar que alguna cosa fallava. Podria parlar de berrugues disposades a l’atzar, o de puntets vermells ens els pèls de l’escrot…

Víctor García Tur és el de l'esquerra.

Víctor García Tur és el de l’esquerra.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.