Inici » Albert Guiu, Autor del mes, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Novetat, Poesia, Poeta del mes

Albert Guiu, poeta del mes

9 gener 2018 Sense Comentaris

Albert Guiu (Flix, 1972) és una de les veus poètiques més impactants de les Terres de l’Ebre.

És un poeta bilingüe, que composa  una poesia d’un caire  força sentimental, mitjançant el qual aconsegueix que cada paraula tingui un espai determinat en la funció poètica. Demostra tenir una gran capacitat de lligar les trames amb l’ús del llenguatge poètic, a partir d’un fil conductor al qual sap conferir-li magistralment un sentit en tot moment.
La perfecció tècnica i la pulcritud lèxica i semàntica fan que l’estil imposi el seu protagonisme.  I això, conjuntat amb l’acurat acabat de la seva poesia, provoca un indestriable interès teòric,  i sobretot, temàtic. Podem ressaltar l’originalitat del seu estil, donada la precisió del llenguatge que utilitza. La creació d’un univers propi des de l’originalitat i la tradició ens fa penetrar en la recuperació d’uns espais i d’unes atmosferes d’una totalitat poètica extrema, intimistes.  També vol denunciar “la hipocresia d´una societat que no fa res o ben poc per evitar aquestes situacions”.

El poeta de Flix reconeix la influència de Goytisolo, Gil de Biedma i Gabriel Celaya.

Premis:

  • XXVII premi Marià Manent (2004)per Els versos de la prostituta
  • Miquel Martí Pol de poesia (2007) per De la mà de la meua filla

A les nostres biblioteques pots trobar:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.