Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Crucigrama

15 gener 2018 Sense Comentaris

Isabel Núñez va ser una escriptora, traductora i crítica literària, que va néixer  a Figueres l’any 1957 i va morir a Barcelona l’any 2012. Es va traslladar a Barcelona quan tenia 5 anys. Va estudiar Ciències de l’Educació. Va escriure els seus primers llibres juntament amb Rauda Jamís: Du fond els méres (1998), Maternidad: Cartas entre dos mujeres (1999). Més endavant va escriure en solitari: Crucigrama (2006), Algunos Hombres…y otras mujeres (2008), La plaza del azufaifo  (2008), Si un árbol cae. Conversaciones en torno a la guerra de los Balcanes (2009) i Postales de Barcelona (2012).

Crucigrama és un llibre que conté 12 relats curts on trobarem problemes en les relacions amb els pares i les seves malalties, discordances en les relacions de parella, els dilemes de la maternitat i les dificultats de trobar la tranquil·litat. La majoria dels relats tenen com a escenari la ciutat de Barcelona i en concret els districtes següents: Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Martí, Nou Barris, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc.

Per finalitzar, us oferim un petit tast del llibre, corresponent al relat Vallvidrera:

“Creo que fuimos a La Venta, porque al acabar, quiso llevarme en moto a la Font de la Budellera, un bosque enmarañado con fuente y merenderos que había en Vallvidrera, entonces seguramente menos frecuentado y más espinoso que ahora. Recuerdo la sensación de andar en una oscuridad densa, con sólo unes pocas estrelles, entre las telarañas de aquellos árboles grises, esquivando los espinos que me tiraban del vestido como si quisieran retenerme y contarme algún secreto. Cuando nos paramos en el claro, junto a una especie de ruinosa glorieta, salió la luna y las nubes se desplazaban veloces por un cielo sin color.”

 

CrucigramaCo

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.