Inici » Destacat, Novetats bibliogràfiques, Poesia

La biblioteca Mercè Rodoreda recomana

23 desembre 2010 2 Comentaris

El dia de Nadal, una vegada acabada l’escudella de galets, el pollastre amb prunes, els torrons i les neules, hi ha un costum que no es pot perdre a cap casa amb mainada. Els més petits, des de temps immemorials, s’enfilen a la cadira i diuen el vers de Nadal. Jaume Subirana va publicar, editat per Ara Llibres l’any 2008, un recull dels poemes i cançons que han marcat els nadals de tota la vida que duu per títol  50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira. Ideal per aprendre i recitar, petits i grans.Des de nadales tradicionals i poemes breus fins a Jacint Verdaguer, Salvat-Papasseit, Guerau de Liost…

En el pròleg, Salvador Cardús, afirma “la importància del domini de la paraula dita, i particularment de dir el vers de Nadal, es deu al fet que posa a prova un enorme conjunt d’habilitats extraordinàries indispensables per a la futura sociabilitat dels individus i les comunitats”.

A 50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira s’ofereix una eina molt útil a escoles i famílies, a lectors i recitadors. Són poemes per ser apresos i dits (o llegits) a totes les edats: n’hi ha de ben simples o breus per als més petits, i també altres més extensos i menys senzills per als nois i noies o, per què no, per als adults que ens hi vulguem afegir.

Encara hi sou a temps per aprendre’n o fer-ne aprendre algún abans de dissabte a l’hora de les postres!

2 Comments »

  • Visitación Ballalta Fernández said:

    Estic interesada en tots el temes sobre literatura. Socia de les Biblioteques Municipals. Escriptora afficionada (disurtadament en castellá)

  • Biblioteca del Guinardó (author) said:

    Moltes gràcies per seu interès en el nostre bloc Sra.Visitación. Esperem que segueixi gaudint dels nostres continguts i a les nostres propostes.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.