Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

El valor del silenci a la nostra societat

24 desembre 2017 Sense Comentaris

Silenci

El silenci és l’únic amic que mai traeix
Confuci (551 AC-478 AC)

En la societat occidental actual, on la cultura del soroll exilia el valor del silenci de la nostra vida, aquest no és només l’absència de la paraula o un tema en la literatura, pot ser una força immensa: la dosi mínima per expressar una idea o sentiment.

Podem navegar per diferents tipus de silenci. Per una banda, el silenci com acció conscient i escollida. Altra vessant seria la rebel·lió contra el silenci imposat.

Davant la xerrameca d’alguns res més desafiant i revolucionari que un silenci en el moment adequat. Tanmateix, davant la censura i les prohibicions, la paraula pot prendre tota la seva força, ja sigui com a crit exaltat com a subtil vers o poema.

Una paraula o un silenci poden esdevenir la més potent de les imatges. Capgirant així la famosa citació “una imatge val més que mil paraules“.

És millor ser rei del teu silenci que esclau de les teves paraules
William Shakespeare (1564-1616)

Quan parlis, procura que les teves paraules siguin millors que el silenci
proverbi indi

Trobareu a Biblioteca diversos llibres vers aquest concepte. Si cliqueu l’enllaç del títol podeu llegir la seva sinopsi. Bona lectura!

silenci2silenci2silenci2 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.