Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

En record de Patrícia Gabancho

2 desembre 2017 Sense Comentaris

patricia_gabancho_ateneu_barcelonesL’Ateneu Barcelonès expressa el seu condol per la mort de la que va ser vicepresidenta primera de l’entitat de l’abril del 2014 al març del 2017. 

Periodista, escriptora i activista incansable a favor de la cultura catalana, Patricia Gabancho. Nascuda a Buenos Aires el 1952, va començar a estudiar català a la seva ciutat, on es va relacionar amb dissidents del Casal de Catalunya. Després d’estudiar periodisme es va traslladar a Catalunya l’any 1974, on ha residit des de llavors.

Formà part, des de l’abril del 2014 fins al març del 2017, com a vicepresidenta primera, de la junta de l’Ateneu Barcelonès presidida per Jordi Casassas i va liderar incansablement l’activitat cultural de l’entitat.

sdrVa col·laborar regularment a la premsa, la ràdio i la televisió – ‘8 al dia’ i ‘Els matins’ de TV3-. Publicà una vintena d’assajos històrics, com ara Crònica de la independència (Mina, 2009), A la intempèrie. Una memòria cruel de la transició catalana (1976-1978) (Columna, 2011) i el recent Amalia i els esperits (Arpa, 2017). També va publicar llibres sobre temes culturals (teatre, tango, literatura), sobre urbanisme, història i política de Catalunya. Recomanem la lectura de Caminar Barcelona (Columna, 2016) que vam ressenyar al Llegeix Barcelona que podeu rellegir en aquest enllaç.

L’autora va guanyar el Premi Prudenci Bertrana 2012 amb la novel·la La néta d’Adam (Columna), on reconstruïa la nissaga familiar i feia un exercici d’introspecció personal.

MOLTES GRÀCIES PER IMPULSAR I CONSTRUIR JUNTS L’ATENEU!

Podeu demanar els seus llibres a Biblioteca.

«Vivim tan pressionats pel dia a dia que se’ns fa difícil d’aturar-nos un moment a mirar tot allò que ha passat i donar-hi el valor que té. Espere, però, que la tristesa que tanta gent sentim per la mort de la Patrícia avui siga una bona raó per a reflexionar»

Paraules de Vicent Partal, director de Vilaweb

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.