Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Mans negres

17 novembre 2017 Sense Comentaris

Mans negres / Jordi de Manuel i Barrabín eBiblio

Jordi de Manuel i Barrabín és un professor i escriptor nascut a Barcelona l’any 1962. És el creador de la sèrie de novel·les policíaques protagonitzades per l’inspector de policia Marc Sergiot i aquest cop volem recomanar-vos la lectura del llibre de relats Mans negres. La novel·la conté set relats on Sergiot haurà d’intentar resoldre diversos casos: l’assassinat d’un notari, l’assassinat d’un mag que enganya a la seva dona, un atracament fet amb amenaça de suïcidi, l’assassinat que fa una artista gelosa, l’estranya mort d’un home gran que pateix diògenes i la desaparició d’un pare de família. El darrer relat ens parla  la conversació que té un fanàtic nazi empresonat per Sergiot amb el seu company de cel·la. Així doncs, tenim una dosi d’aventures de Sergiot “en petit format” que enganxen per l’analisi del comportament humà i la sagacitat del protagonista . Val a dir que al final del llibre hi ha una explicació de l’homenatge que l’autor fa a Manuel de Pedrolo en el llibre.

Les històries que narra Jordi de Manuel es desenvolupen a Sant Martí,l’Eixample, Ciutat Vella, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia.

Finalment, us oferim un  fragment corresponent al relat Mans a l’obra:

“Ja són dins el loft. Tot està , si fa no fa, com tres mesos enrere. L’aire és molt més fred i per un moment recorda aquella olor intensa de cafè que va percebre la primera vegada. L’inspector camina fins al mig del taller, s’atura un moment al sofà. Des d’aquí, si va girant la vista, té una visió panoràmica dels poc més dels dos-cents metres quadrats sense parets del loft. Les darreres llums de la tarda hivernal s’escolen pels amples finestrals. S’atansa a un dels vidres que li arriba fins als peus i observa el final de la línia de núvols que deixen entreveure la bola roja. Posa la mà contra l’horitzó. Les coloracions vermelloses transformen el paisatge urbà: l’edifici en forma de cogombre de la plaça de les Glòries, les façanes antigues i els terrats erosionats del Poblenou, les dues torres que separen la Vila Olímpica del barri de la Barceloneta, que sembla que s’alcin des del mar. Es gira i torna a mirar l’interior del loft. Ara veu l’estudi des d’una perspectiva diferent. Les escultures fonamentalment figures híbrides, mig animals mig humanes, éssers foscos, grans, amb perfils angulosos. Percep l’agressivitat a la qual es referia la seva mare”

mansnegres

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.